Liss' Blog

En dejlig aften

Sikke en dejlig overraskelse!

Selvom jeg elsker selv at lave god mad, er det også dejligt at blive serviceret en gang imellem. Min mand kom og inviterede mig med til et arrangement med vinsmagning og lækker mad. Det blev en fantastisk oplevelse at følge den samme vintype – 6 forskellige Amarone’r – til en 3-retters menu.  Det var Anders som er indehaver af Skjold Burne i Vordingborg der stod for arrangementet på den lokale Café Verte og jeg fik nogle rigtig gode timer i dejligt selskab med min mand, så det var en dejlig overraskelse han gav mig.

Efter at min mand for nogle år siden tog mig med på vinskole hos Anders, fik jeg den store interesse for at sætte maden sammen med vin – hvor jeg med udgangspunkt i vinen sammensætter menuen. Det giver en fantastisk smagsoplevelse af hele middagen. Før i tiden valgte jeg hvad vi skulle spise og derefter hvilken vin vi skulle drikke dertil, men det var ikke så tit at mad og vin kom til at passe sammen – så var det som om vinen var sur og det var ikke nogen fornøjelse at drikke vin til maden. Så jeg kan kun varmt anbefale at vælge vinen først og så lave noget mad der passer til den :-)

Liss Krogh, den 01.05.2011

Råhygge i påsken

Langfredag holdt vi påskefrokost og vores søns 20 års fødselsdag for familie og venner. Vejret var pragtfuldt – solen skinnede fra en skyfri himmel og vi tog gårdhaven i brug for første gang efter den lange vinter. Jeg nyder at være i mit køkken og forberede dejlig mad og jeg brugte 1½ dag på at tilberede en god påske- og fødselsdagsfrokost. Menuen bød på:

Tarteletter med høns i asparges

Røget laks med røræg

Røget hellefisk med rævesovs

Lun leverpostej med champignons og bacon

Flødekartofler med hvidløg

Kold kartoffelsalat med karry (opskriften kommer længere nede, da den altid er et hit :-))

Frugtsalat

Efter at have nydt den dejlige frokost, var det tid til at røre sig lidt, så vi indtog den store græsmark for at spille rundbold. Der blev løbet, heppet og grinet. Efter en times tid havde de fleste fået nok motion og indtog sofaerne, mens andre spillede kubb (også kaldet kongespil eller vikingespil). Vi sluttede dagen af med at spise rester fra frokostbordet.

Vi havde desværre været uheldige med en oksemørbrad vi skulle have haft – den var dårlig ved udpakningen. Hvad gør man så på en helligdag? Glæder sig over at den lokale brugs på Bogø altid har åbent. De havde ingen oksemørbrad, men svinemørbrad er jo også godt og smager dejligt.

Opskrift på kold kartoffelsalat med karry

1½ kg faste kartofler (gerne aspargeskartofler)

½ liter creme fraiche (af den fede)

1 pose mayonaise

1 stort løg

1 god håndfuld purløg

½ tsk salt

1 kvart tsk peber

1 kvart tsk karry

1 spsk sød sennep

Kartoflerne koges, afkøles og skæres i mindre stykker.

Creme fraichen blandes i en skål med mayonaisen, salt, peber og sød sennep. Smag til med karry til dressingen har en rund karrysmag med et strejf af sennep. Mængden af krydderier og sennep kan varieres efter hvilken creme fraiche du bruger. Derefter kommes de finthakkede løg og purløg i og dressingen røres let rundt. Til sidst kommer du de kolde kartofler i og vender det forsigtigt rundt. Kartoffelsalaten skal helst være lidt for tynd, da kartoflerne opsuger lidt af dressingen. Lad den nu trække i 3 til 5 timer og det bliver en himmelsk mundfuld.

Velbekomme.

Liss Krogh, den 25.04.2011

Fire generationer

Jeg har besøgt min gamle mor på 85 år sammen med min datter og barnebarn, det var dejligt fordi igennem længere tid har min gamle mor været meget forvirret over mange ting, men især det at skulle forholde sig til at blive gammel, men hun viste os denne dag at hendes forvirrethed i forhold til det at blive gammel er ved at forsvinde – HUN HAVDE HELT TJEK PÅ HVEM VI VAR HVER ISÆR. Da vi sad rundt om bordet og spiste og hyggede os, sagde hun – Nu sidder vi fire generationer rundt om bordet og hygger os.

Det kan være ligeså svært at blive gammel som at være i puberteten – det er også en ny overgang i livet.

Liss Krogh, den 19.03.2011

“Nyt” spisebord

Efter en dejlig arbejdsuge, hvor jeg har fået udrettet mange ting så mit skrivebord næsten er ryddet, har jeg nydt dagen i dag med at bejdse spisebord – som jeg vil få mange gode timer ved sammen med min familie og venner til god mad og drikke.

Liss Krogh, den 12.03.2011